Du har fått inbjudan. Du har koll på garderoben. Och du har ingen aning om vad du ska ge för present. Känns det igen? Oavsett vad inbjudan gäller, kan det vara så här. Även om det är en nära vän. Det värsta är när det är något så viktigt som bröllop, på tapeten. En bröllopsgåva kan ju inte vara vad som helst. Här är det inte tillräckligt med en teckning du gjort själv – om inte du är konstnär, förstås. Du kan självklart alltid ge två par sneakers, men gissar vi rätt, om vi tror att de redan har garderoben full? Det är ju dina vänner. Ta det lugnt. Vi har satt ihop några goda råd, för att sätta fart på fantasin. Som bekant är det där att begränsningarna sitter. Och det gäller även bröllopsgåvor.

Börja med en brainstorm. Gör en lista på allt som intresserar paret. Titta bak i tiden och fundera på saker ni gjort ihop, som varit ovanligt lyckat. Självklart kan du forska på nätet. Titta tillbaka i tiden på facebook för att hjälpa ditt minne lite på traven. Fundera på vad de har och inte har, och därmed vad de behöver. Det kan vara en bröllopsgåva till hemmet.

Det kan också vara immateriella saker.

Vad gillar de för musik? Finns det någon konsert inom rimlig tid, du kan köpa biljetter till?

Eller kanske en hel upplevelse? En mystery guide som tar paret på en miniresa genom stan, där de löser uppgifter på museer och hamnar på en restaurang med deras favoritmat och slutar med biobesök. Alla inträden och maten betald.

En annan kul grej är att få paret att skratta. Ge dem inte bara två par sneakers – ge dem 10 par. Var sin T-shirt med kul partext och ett paket med helt onödiga prylar till hemmet. Hajformad isform, dinosaurkakformar, elektrisk tevisp. Skriv en sång.