Sommaren närmar sig och med den semestern. Tiden när man tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus med barnen. Trädgårdsplattorna är fullklottrade med kritteckningar och leksakerna är spridda över hela gräsmattan. Gräsmattan har förvandlats till en allmän plats för lek och aktivitet. Sommar är verkligen där barndomsminnen skapas. Barfota, med bruna sommarben, leker ungarna medan du försöker fika under parasollen.

Kan du smyga dig till att betrakta barnens lekar, har du en bottenlös källa till munterhet och glädje. Ett litet varningens ord, dock. Har du en plats för vuxna är det en riktigt bra idé att inkludera en askkopp utomhus. Vi röker inte längre på allmänna platser, men hemma i trädgården bestämmer vi själva. Barnen springer barfota och en villfaren fimp på trädgårdsplattorna kan förstöra glädjen helt och hållet. Du hittar flera alternativ här.

Här är några roliga aktiviteter för barnen

  • Vattenballongs-brännboll:

Beroende på barnens förmåga att slå och fånga bollar kan ni välja att kasta ballonger eller att använda brännbollsracken. Fyll vattenballongerna, lägg dem i en korg och låt spelet börja.

  • Alternativ hage:

Allt du behöver är krita och lite idéer. Rita en hage men inför flera moment än att bara hoppa på ett ben. Det kan vara att hoppa som en hare, stå som ett träd, greppa om tårna och gå framåt, hoppa upp och fånga himlen osv. Kom ihåg att avtala reglerna innan ni börjar.

  • Fånga hula-hopp-ringen:

Till detta behöver du flera ringar. Ställ upp barnen på led, rulla iväg ringen så snabbt och långt du kan och låt barnen springa efter och fånga dem innan de trillar. Så fort de kommer tillbaka med ringen, skickas nästa iväg.

  • Såpbubblor:

Gå igenom köket och ta med alla redskap med någon form för hål i. Blanda en stark såpblandning i en bringare. Ta med allt ut och se vilka redskap som kan göra de bästa eller roligaste bubblorna.