Barn förtjänar såklart det bästa vi har att ge dem och det gäller på alla plan. Inte minst är det viktigt att barn får omge sig med vackra saker och att hemmet får vara en plats där barnen trivs. För att skapa en sådan miljö är inredningen viktig – särskilt i barnets eget rum. I den här texten kommer vi fördjupa oss kring hur du kan inreda barnrummet på ett vackert sätt.

 

För det första är det bra att fråga sig vad ditt barn gillar. Prata med barnet om färger, former och annat som kan ge dig lite inspiration och ledtrådar kring vad du ska inhandla. Sedan är det såklart viktigt att sätta en budget för projektet och att planera för helheten. Så slipper du obehagliga överraskningar, såsom att du inte kan färdigställa rummet på grund av att pengarna tog slut.

Vacker inredning

Nu undrar du kanske hur du ska hitta vackra textilier och annat att inreda rummet med? Med exempelvis inredning och sängkläder från Arne Jacobsen blir det lättare att inreda rummet. För i grund och botten handlar det i hög grad om att hitta vackra inredningsdetaljer och möbler som skapar en harmonisk helhet.

Fundera gärna på vilken stil du vill ha i rummet. Ska det vara enkelt och avskalat? Eller gillar ditt barn att ha mycket saker framme? Då är det viktigt med hyllor där saker kan ställas.

Ett kombinerat lek- och sovrum

Ett barnrum ska ofta vara kombinerat sovrum och lekrum och det kan vara en utmaning. Det gäller att skapa ytor för lek samtidigt som rummet ska vara harmoniskt nog för att det ska gå lätt att somna. Genom att dela in rummet i olika delar kan det bli lättare att skilja på vila och lek. Vi hoppas att du ska ha nytta av våra tips när du inreder ditt barnrum.